Kdo vidí moje fotky Google

Fotky Google vyskočily z Google+ a byly původně součástí sociální sítě. Od té doby Google+ se postupně stahuje, Google se rozhodl ponechat Fotky Google jako samostatný nástroj. Ve svém běhu, aby Google Photos jako jediný prohlížeč fotografií, editor a platformu pro sdílení, Picasa také přišla o život.







Dnes jsou Fotky Google předinstalovány na většině telefonů s Androidem. A někteří z vás to mohou nainstalovat ručně ve vašem iPhone také. Ve výchozím nastavení zobrazí všechny fotografie pořízené fotoaparátem vašeho telefonu na domovské obrazovce aplikace. Pokud v systému Android přejdete do Alba, najdete i další složky zařízení.

Ve všech těchto šílenstvích by se mnozí mohli divit - co se stane s fotografiemi ve Fotkách Google? Jsou soukromé? Nebo je vidí každý?



Upevněte si bezpečnostní pásy, když vás vezmeme na cestu Fotky Google. Zde se dozvíte o soukromí vašich fotografií, funkcích sdílení a mnohem více. Pojďme skočit.





Jak Google Photos funguje

Než se zaměříme na soukromí a sdílení, je důležité porozumět základy služby Fotky Google. Je to vaše obvyklá aplikace pro prohlížení fotografií, kde máte přístup ke všem fotografiím v zařízení. To bude do doby, než si pořídíte zálohu svých fotek.

Při prvním otevření aplikace v telefonu se aplikace zeptá, zda chcete zálohovat své fotografie do knihovny Fotek Google. Pokud s tím souhlasíte, budete k nim mít přístup na jiných zařízeních propojených se stejným účtem Google. Budou také uloženy v cloudu, čímž se ušetří úložný prostor v zařízení. Dále budete moci využít výkonná funkce vyhledávání, což jinak není k dispozici.




Pokud odmítnete, budete moci aplikaci nadále používat jako běžný prohlížeč fotografií. Tady je to, co potřebujete vědět. Zálohování a synchronizace jsou dvě různé věci pro Fotky Google.

To znamená, že i když můžete ovládat funkce zálohování pro každé zařízení jednotlivě, funkce synchronizace neexistuje. To znamená, že i když je v zařízení vypnuto nastavení Zálohování a synchronizace, všechny fotky, které vytvoříte v knihovně Fotek Google, se automaticky projeví na všech připojených zařízeních. To proto, že snímky v knihovně Fotky Google se neustále synchronizují.

Nyní přejdeme k soukromí.

Také na Guiding Tech



Jak odstranit fotografie z Fotek Google, ale nikoli z telefonu
Přečtěte si více




Jsou Fotky Google soukromé

Ano. Ať už je funkce zálohování zapnutá nebo ne, k fotografiím máte přístup pouze vy. Ve výchozím nastavení je vše, co se zobrazuje v aplikacích Fotky Google v systému Android nebo iOS (iPhone / iPad), viditelné pouze pro vás.




Fotky Google nejsou sociální sítí. Vaše fotky nejsou viditelné prostřednictvím vašeho profilu Google nebo takového. Takže každá fotka, kterou k ní přidáte nebo si pořídíte zálohu, je soukromá, pokud nejste vy sdílet ručně.

Žádná jiná osoba k nim nemá přístup, dokud s nimi fotky nesdílíte (více k tomu níže). Pokud je však záloha zapnutá nebo vy ručně zálohujte fotografii do Fotek Google, projeví se na vašich dalších zařízeních, kde jste přihlášeni pomocí stejného účtu Google.





Sdílení na Fotkách Google

Nyní existuje mnoho metod sdílení fotografií prostřednictvím Fotek Google.

1. Sdílet prostřednictvím odkazu.

2. Sdílejte s ostatními uživateli Fotek Google.

3. Partnerský účet.

Sdílet přes odkaz

Když klepnete nebo klepnete na ikonu sdílení ve Fotkách Google, rozhraní vám nabídne možnost Vytvořit odkaz. Po vytvoření můžete tento odkaz sdílet s kýmkoli mimo Fotky Google. Nyní může kdokoli, kdo má přístup k tomuto odkazu, zobrazit sdílenou fotografii.

Poznámka: Pokud je funkce zálohování vypnuta a vytvoříte odkaz na fotografii, bude fotografie automaticky publikována do knihovny Fotek Google. Bude tedy viditelná na všech připojených zařízeních, i když je pro ně vypnuta záloha pro Fotky Google.





Sdílet s jiným uživatelem Fotky Google

Podobně najdete i uživatele Fotek Google pod ikonou sdílení, která je na obrázku označena ikonou Fotky Google. Když s nimi sdílíte fotografii, budou mít přístup pouze oni. Sdílená alba můžete dokonce vytvořit s dalšími uživateli Fotek Google.

Poznámka: Ostatní uživatelé Fotky Google mohou vygenerovat odkaz na sdílené fotografie nebo alba a odeslat je ostatním. Tyto fotografie pak může zobrazit kdokoli s odkazem.


Partnerský účet

Nakonec můžete přidat partnerský účet ve Fotkách Google. Tímto způsobem budou některé fotografie v závislosti na nastavených podmínkách automaticky sdíleny s vaším partnerem.





Zobrazit sdílené fotografie a alba

Všechny sdílené fotografie a alba najdete na kartě Sdílení v aplikaci Fotky nebo na webu. Na ploše navštivte stránku sdílení pro zobrazení sdílených souborů. Fotografie a alba v této sekci můžete přestat sdílet.




Za tímto účelem otevřete fotografii nebo album na kartě Sdílení a klepněte na ikonu tří teček. Vyberte možnost Možnosti a vypněte sdílení.







Také na Guiding Tech
#gtexplains
Kliknutím sem zobrazíte naši stránku s články o gtexplainech



Zastavte sdílení fotografií s jiným telefonem

Chcete-li zabránit zobrazování fotografií na jiném telefonu, musíte vypnout nastavení Zálohovat a synchronizovat. Postupujte takto:

Krok 1: Otevřete aplikaci Fotky Google a v levém rohu klepněte na nabídku tří pruhů. Vyberte Nastavení.

Krok 2: Klepněte na Zálohovat a synchronizovat a deaktivovat Zálohovat a synchronizovat.











Skrýt fotografie z Fotek Google

Někdy to chceme skrýt určité obrázky z Fotek Google. Samozřejmě je přirozené předpokládat, že vymazání by bylo jedinou možností. Ale to není váš případ, abyste mohli fotografie archivovat.

Při archivaci fotografie se skryje z hlavního pohledu aplikace. Stále máte přístup k těmto fotografiím v sekci Archivované v aplikaci, kde je můžete také archivovat.

Chcete-li fotografii archivovat, otevřete ji a klepněte na ikonu tří teček v pravém horním rohu. Vyberte možnost Archivovat. Obrázky není nutné ukládat do knihovny Fotek Google a archivovat je. Lze archivovat všechny typy fotografií, ať už jsou zálohovány nebo ne.







Chcete-li zobrazit a archivovat fotografie, klepněte v aplikaci na ikonu tří pruhů az nabídky vyberte Archivovat.




Poté otevřete fotografii, kterou chcete zrušit archivaci, a klikněte na ikonu se třemi tečkami. Vyberte z ní zrušit archivaci.








Tip: Prohlížejte si fotografie z Picasa a dalších webů Google

Pokud v knihovně Fotek Google vidíte podivné nebo neznámé fotografie, musí to být vaše staré fotografie z Picasy a dalších webů Google. Můžete je zobrazit a vypnout Archivy Google.

Také na Guiding Tech



Jaký je rozdíl mezi aplikacemi Fotky Google a Galerie v Androidu?
Přečtěte si více




Je Fotky Google bezpečné?

Ano. Je to bezpečné, pokud jde o ostatní uživatele, protože nemají přímý přístup k vašim fotografiím. O Googlu však nemůžeme říci totéž. To by mohlo být studium vašich obrázků nabídnout lepší zážitek. Abychom byli spravedliví vůči Fotky Google, platí to pro všechny služby Google.

Další: Pokud byste k zálohování fotografií použili Fotky nebo Disk Google? Zde najdete odpověď, kde tyto dvě porovnáme.