[Rychlý tip] Zabraňte Gmailu při ukládání historie chatu

V Gmailu máme samostatnou sekci nazvanou Rozhovory stejně jako Doručená pošta, Koncept, Odeslaná pošta atd., Která sleduje všechny vaše historie chatu. Ve výchozím nastavení si při každém rozhovoru s někým v aplikaci Gmail Messenger uchovává protokol o chatu a každou relaci chatu uloží jako archiv e-mailu.




Tyto protokoly se ukládají na účet obou uživatelů a ukazují se jako užitečné, když si chcete prohlédnout záznamy chatu. U některých chatů však možná budete chtít tuto archivační funkci deaktivovat kvůli většímu soukromí.



Uvidíme, jak můžeme tuto funkci snadno vypnout při chatování s kontaktem.

Skvělý tip: Zatímco mluvíme o chatu v Gmailu, probrali jsme pěkný článek o jak zjistit, zda vás kontakt zablokoval ve službě Google Talk. Možná byste to chtěli zkontrolovat.





Odebírání chatu ze záznamů

Pokud si chcete nechat chatovat se záznamy v Gmailu, klikněte na ikonu Další tlačítkov chatovém rámci a vyberte možnost Jděte mimo rekord.

To je vše, chat okamžitě zmizí ze záznamů a oba lidé budou o tom informováni zprávou v rámečku chatu Gmail. Všechny chatové zprávy od tohoto bodu budou odstraněny, jakmile ukončíte aktivní relaci (s tímto kontaktem, který je).

Pokud chcete začít znovu nahrávat, můžete kliknout na odkaz Storno, který se zobrazuje v chatu, nebo můžete vybrat Přestaňte chatovat mimo záznamz rozbalovací nabídky Více.

Člověk by měl vědět, že tento proces není 100% bezpečný. Pokud si oba klienti chatují s klientem Gmailu, nemusíte se čeho bát, ale pokud uživatel používá nějakou aplikaci pro zasílání zpráv od třetích stran, která sleduje zprávy v místním souboru protokolu, pak už s tím nemusíte dělat nic.