Ukládá Snapchat vaše snímky déle, než si myslíte?

Jedna z nejpopulárnějších aplikací pro sdílení fotografií na internetu, jejíž funkce jsou neúnavně kopírovány a soupeřeny ještě větší aplikací pro sdílení fotografií - Instagram - stále má spravedlivý podíl na jedinečných funkcích, ale služba dokonce odstraní vaše snímky?




Minulý měsíc Snapchat aktualizoval svou aplikaci pomocí nové vlastní příběhy které uživatelům umožňují spolupracovat a vytvářet příběhy na Snapchatu a sdílet je s jejich následovníky.



Jednou z dlouhodobých jedinečných funkcí Snapchatu je to, že se Snapsy po určitém čase automaticky odstraní - ale je to opravdu pravda?



Nepochybně se odstraní z vašeho zařízení, ale mohou zůstat na serverech Snapchat až 30 dní, než se odtud skutečně odstraní.

Přečtěte si také: Instagramova potřeba klonovat Snapchat spíše než inovovat je znepokojující.

V jejich Zásady ochrany osobních údajůSnapchat uvádí: „Obsah vašich Snapů (foto a video zprávy, které posíláte příteli) automaticky odstraníme z našich serverů poté, co zjistíme, že Snap byl otevřen všemi příjemci nebo jeho platnost vypršela“.

Snapchat to nedělá úmyslně, ale je to tak, že váš příběh osloví zamýšlené publikum, než bude smazán.

„Jakmile nám bylo oznámeno, že všichni jeho příjemci otevřeli modul snap-in, bude odstraněn z našich serverů. Pokud je snap stále neotevřený po 30 dnech, je také odstraněn z našich serverů, “společnost stanovený.

To znamená, že pokud ani jeden z vašich kontaktů, které jste odeslali Snap, neotevře fotografii ani video, zůstanou data na serverech Snapchat po dobu 30 dnů.

To vás však nechrání před uložením jiných uživatelů (pomocí snímku obrazovky) a sdílením vašich snímků buď v aplikaci, nebo kdekoli na internetu.

Přečtěte si také: 6 důvodů proč používat Snapchat, i když nejste Teen.

Pokud se obáváte, že někdo zneužívá vaše snímky, měli byste filtrovat svůj seznam kontaktů, protože ti, kteří k vašim snímkům přistupují, je mohou také ukládat na neurčito a dokonce můžete vidět, jestli někdo pořídil snímek obrazovky vašeho Snapu, opravdu to nepomůže.

Existuje úřední způsob, jak uložit své snímky na servery služby tím, že je uložíte jako vzpomínky Snapchat a zůstanou tam, dokud je uživatel neodstraní.