Jak zjistit, kdy se někdo snaží proniknout na váš účet Facebook

Facebook nedávno představil novou funkci zabezpečení, která vás upozorní prostřednictvím SMS nebo e-mailu, kdykoli se někdo pokusí přihlásit nebo hacknout váš účet Facebook pomocí jiného počítače nebo zařízení.




Toto nastavení můžete povolit na stránce nastavení účtu. Musíte také přidat svůj aktuální počítač nebo mobilní zařízení, takže pokud se někdo pokusí přihlásit z jiného zařízení, obdržíte upozornění od Facebooku okamžitě a budete mít možnost změnit přihlašovací údaje pro Facebook hned.

Zde je krok za krokem průvodce konfigurací nastavení.



1. Přihlaste se ke svému účtu na Facebooku. Na pravé straně klikněte na „Nastavení účtu“.



2. Na stránce nastavení účtu klikněte na odkaz „změnit“ vedle položky Zabezpečení účtu.

3. Jako možnost zabezpečení účtu vyberte „Ano“. Tato volba umožňuje volbu upozornění na příjem.

4. Další věc, kterou musíte udělat, je odhlásit se z vašeho účtu Facebook a znovu se přihlásit a přizpůsobit nastavení v počítači.

Po přihlášení se zobrazí obrazovka „Registrovat tento počítač“, jak je znázorněno na obrázku níže. Zadejte název počítače. Zaškrtněte políčko vedle možnosti „Zeptat se mě znovu z tohoto počítače“.

Dělat ne zaškrtněte políčko, pokud přizpůsobujete toto nastavení z veřejného počítače, například z internetové kavárny nebo školního počítače.

Poznámka: Do pole Název počítače můžete zadat cokoli. Není nutné zadávat původní název počítače. Je to pouze pro rozpoznání vašeho zařízení.

A je to. Váš počítač je zaregistrován. Nyní, kdykoli se přihlásíte ke svému účtu Facebook pomocí jiného počítače, musíte zaregistrovat toto zařízení, abyste na něm mohli používat Facebook. Pokud znovu navštívíte stránku Nastavení účtu, uvidíte všechna zaregistrovaná zařízení.

Poznámka: Při registraci počítače ukládá Facebook informace do souboru cookie prohlížeče. Pokud se pokusíte použít Facebook z jiného prohlížeče stejného počítače, objeví se znovu stránka „Registrovat tento počítač“. Také pokud smažte cookies svého prohlížeče z jakéhokoli důvodu byste museli zařízení přidat znovu.

Zkontrolujte také Jak používat ArchiveFB k zálohování vašich dat na Facebooku.