Jak odstranit fotografie z Fotek Google, ale nikoli z telefonu

Fotky Google nabízí mnohem víc, než vám umožní prohlížet a spravovat obrázky a videa další aplikace galerie. Jednou z jeho nejvýznamnějších funkcí je vytvoření zálohy vašich obrázků a videí v cloudovém úložišti, které je přístupné také na různých sdílených zařízeních.







To znamená, že aplikace Fotky Google má svižná slova. Kromě neposkytování uspokojivého uživatelského rozhraní pro složky zařízení (jiná alba v galerii) je obtížné mazat fotografie. Jistě, stačí stisknout tlačítko Odstranit, ale to odstraní fotografii odkudkoli - telefon i cloudové úložiště.

Co když chce někdo odebrat fotografii pouze z Fotek Google, aniž by ji odstranil ze svého telefonu? Překvapivě to není tak snadné, jako přepnutí vypínače. To je to, co zde prozkoumáme. Než ale skočíme, nejprve pochopíme fungování Fotek Google.







Proč Fotky Google smazávají fotografie z telefonu

Ve výchozím nastavení zálohování a synchronizace možnost je ve Fotkách Google zakázána. Když je v telefonu povoleno poprvé, Fotky Google ukládají fotografie a videa přítomné ve složce fotoaparátu do cloudového úložného prostoru propojeného s vaším účtem Google. Budou synchronizovány také všechny nové fotografie. Funkce zálohování a synchronizace je u alb v galerii vypnutá, ale můžete je také synchronizovat. Zde se zaměříme na soubory kamer, ale základní princip zůstává stejný.




Když se tedy obrázek nebo video synchronizuje prostřednictvím aplikace Fotky Google, proces vytvoří dvě kopie - online a zařízení. Vidíte jen jednoho. Pokud chcete v telefonu ušetřit místo, můžete kopii zařízení odstranit pomocí vestavěné možnosti Fotky Google. Pokud tak učiníte, nebudete mít přístup k souboru v žádné jiné galerijní aplikaci, protože vám zůstane pouze online verze souboru. Online kopii takových souborů však můžete zobrazit pouze v aplikaci Fotky Google.

I když je udržování souboru na Fotkách Google a jeho mazání ze zařízení snadné, není to snadné udělat opačně. Když odstraníte synchronizovanou fotografii z aplikace Fotky Google, bude vymazána z telefonu a cloudového úložiště.




Také na Guiding Tech



Jak odebrat fotky WhatsApp z Fotek Google
Přečtěte si více




Co se stane, když odstraníte fotografie

Někdy byste chtěli smazat fotografie z Fotek Google. Museli jste to zkusit a nedosáhli požadovaného výsledku. Zde je několik případů, které vám pomohou lépe porozumět věcem.

Případ 1: Smazání fotografie v telefonu se zapnutým zálohováním a synchronizací

Když je zálohování a synchronizace povoleno a odstraníte synchronizovanou fotografii z aplikace Fotky Google, odstraní se odkudkoli. Přesněji řečeno, je odstraněna z aplikace Fotky Google, jejího webu, galerie telefonu a aplikace Správce souborů.

Případ 2: Odstranění fotografie v telefonu s deaktivací zálohování a synchronizace

Po synchronizaci fotografie, pokud ji odstraníte, zatímco je možnost zálohování a synchronizace vypnuta, bude výsledek stejný jako v předchozím případě. Uvedená fotka bude odstraněna z úložiště telefonu. Pokud jste však synchronizaci nedávno zakázali, bude se fotografie stále zobrazovat na jiných sdílených zařízeních. Pokud na stejném zařízení znovu povolíte zálohování a synchronizaci, bude obrázek odstraněn ze všech sdílených zařízení.




Případ 3: Smazání fotografie na webu s deaktivací zálohování a synchronizace

Další věc, kterou byste mohli udělat, je smazat fotografie Webové stránky Fotky Google s deaktivací zálohování a synchronizace v mobilu. Když tak učiníte, bude obraz okamžitě odstraněn z ostatních synchronizovaných zařízení. Protože je v telefonu deaktivována možnost zálohování a synchronizace, obrázek zůstává v telefonu a je viditelný ve vašich aplikacích galerie a správci souborů.

Pokud nyní v telefonu povolíte zálohování a synchronizaci, bude se fotografie znovu zobrazovat na webu Fotky Google, protože v telefonu zůstane původní soubor.

Poznámka: Někdy ke změně nedojde okamžitě. Pokud k tomu dojde, odhlaste se z aplikace Fotky Google a poté se znovu přihlaste.
Také na Guiding Tech
# Jak na to / Průvodci
Kliknutím sem zobrazíte naši stránku článků How-to / Guides



Řešení

Zdá se, že jediným řešením je přesunout soubory do nesynchronizované složky pomocí správce souborů.

Zde jsou kroky:

Krok 1: Spusťte v zařízení aplikaci Správce souborů a vytvořte novou složku v interním úložišti. Pojďme jej nazvat GP Test. Můžete to pojmenovat cokoli.




Poznámka: použil jsem Moje aplikace Správce souborů pro tento proces. Můžete použít libovolnou aplikaci pro správu souborů.

Krok 2: Poté znovu použijte správce souborů a přejděte na Interní úložiště> DCIM> Kamera. Tato složka obsahuje fotografie pořízené fotoaparátem telefonu.







Krok 3: Zde vyberte všechny fotografie, které chcete odstranit z Fotek Google, a klepněte na Přesunout.




Krok 4: Přejděte do nové složky (GP Test), kterou jste vytvořili výše, a vložte do ní soubory.




Jakmile tak učiníte, soubory se automaticky odstraní ze složky fotoaparátu v aplikaci Fotky Google v telefonu.

K těmto souborům můžete přistupovat z nově vytvořené složky (GP Test) pomocí aplikace Fotky Google nebo jakékoli jiné galerie.

Ujistěte se, že není pro novou místní složku povoleno zálohování a synchronizace. Chcete-li to potvrdit, přejděte do části Alba v aplikaci Fotky Google a vyhledejte složku. Ikona mraku s řádkem nad ním označuje, že složka není synchronizována.




Krok 5: Pokud se odstraněné fotografie stále objevují ve webové verzi, musíte je ručně odstranit z webu. Chcete-li tak učinit, spusťte Webové stránky Fotky Google a smazat fotografie. Jejich smazání neovlivní obrázky v nově vytvořené složce (GP Test) v telefonu.

Poznámka: Jako preventivní opatření zkuste nejprve výše uvedené kroky s jedním nebo dvěma obrázky. Až budete spokojeni, udělejte to hromadně.

Chcete-li smazané obrázky kdykoli obnovit, otevřete Koš ve Fotkách Google a obnovte je.





Zakázat zálohování a synchronizaci

Výše uvedený průvodce je určen pro staré fotografie v telefonu. Pokud nechcete, aby se nové obrázky synchronizovaly s Fotkami Google, musíte vypnout zálohování a synchronizaci z nastavení. Chcete-li tak učinit, otevřete aplikaci Fotky Google a v levém horním rohu klepněte na nabídku tří pruhů. Jdi do nastavení.







Klepněte na Zálohovat a synchronizovat a vypněte jej na další obrazovce.




Také na Guiding Tech



Nejlepších 11 klávesových zkratek Fotky Google
Přečtěte si více




Buck up, Google!

Přál bych si, aby se věci lišily a existoval jednoduchý způsob, jak smazat fotografie pouze z Fotek Google. Bohužel to právě není k dispozici. Budete muset buď vypnout zálohování a synchronizovat nové obrázky, nebo použít výše uvedenou metodu.

Není však dobré mít své fotografie pouze v telefonu. Váš telefon může být odcizen nebo přestat fungovat, takže ztratíte všechny své vzácné vzpomínky. Pokud nechcete pro zálohování používat Fotky Google, můžete zkusit alternativy jako Prime Photos, Flickr, nebo použijte cloudové úložiště, jako je Disk Google.

Další krok: Jak se liší Disk Google od Fotek Google? Pojďme to zjistit.