Mohou lidé vidět, zda si ukážu jejich obrázek profilu na Facebooku?

Přiznejme si, že jsme sociální zvířata. Existují pouze zanedbatelný počet lidí, kteří na Facebooku nejsou nebo v různých jiné formy sociálních médií. Ale stejně zábavné jsou tyto platformy sociálních médií, téma soukromí se stále vznáší.




Takže mezi dilematem sdílení a ochrana, vyvstává otázka - mohou lidé vědět, jestli já Snímek obrazovky jejich profilové obrázky na Facebooku?



Pokud jste ten pořízení snímků obrazovky, pak odpověď zní hlasitěNe.Facebook neinformuje osobu, pokud pořídíte snímek obrazovky s jeho profilovým obrázkem. Na rozdíl od Snapchatu je jediným upozorněním, které jste dostali z telefonu, že jste pořídili snímek obrazovky.



Vidět víc: Mohu vidět, kdo viděl můj profil na Facebooku?

Totéž lze říci o Facebook Messenger také. Bez ohledu na to, zda se jedná o chat s přítelem nebo s úplným cizincem, bude funkce obrazovky fungovat víceméně jako v jakékoli jiné aplikaci - pouze telefon vás bude informovat o screenshotech.

Ale pak, pokud jste ten, kdo se o vás opravdu zajímá obrázky pohybující se v sociálních médiích, nemůžete opravdu dělat. S výjimkou samozřejmě nikdy nezveřejňujte obrázek ani neomezujte publikum na své přátele.

Podívejte se na tyto skvělé funkce Facebooku, které jste nevěděli



Screenshot Alternativy

Facebook má robustní vestavěný Podíl alternativu, kterou můžete použít, pokud se vám nedaří pořizovat snímky obrazovky. Jediné, co musíte udělat, je klepnout na tlačítko sdílení a poslat jej příteli, který je již na Facebooku.

Pokud tomu tak není, můžete klepnout na tříbodovou nabídku a vybrat Sdílet externí možnost, která používá mnoho možností třetích stran, jako je Whatsapp, Zprávy, Instagram atd.





Co drží budoucnost?

Vzhledem k tomu, že existují téměř 1,94 miliardy aktivních uživatelů Facebooku za měsíc, je nejvyšší čas, aby Facebook zavedl přísnější kontrolu nad tím, kdo může ukládat nebo stahovat vaše profilové obrázky. Zdá se, že to vzalo na vědomí. V poslední době jsou někteří uživatelé hlášeno vidět profil obrázek stráž v aplikaci Facebook pro Android.

Tento profil obrázek stráž po stažení se zobrazí čáry podobné vodoznaku a omezuje činnost snímku obrazovky, dokud se nenacházíte na profilovém obrázku.

Stejně tak u chráněných profilových obrázků nebude možnost sdílet ani ukládat. A když už mluvíme o verzi pro stolní počítače, nebudete již moci uložit obrázek jako obrazový soubor. Místo toho bude stažen jako soubor HTML, což je případ většiny webových stránek.

Ale jako je tomu u většiny experimentálních funkcí, bude to nějakou dobu trvat, než bude bez chyb.

Sečteno a podtrženo, to je, Facebook neposílá upozornění, když pořizujete snímky obrazovky, ale přesto by etickým způsobem bylo používání funkcí sdílení. A pokud si to přejete o něco výše, udělejte souhlas osoby, než stisknete tlačítko Stáhnout. Ale pak, jak se říká, jednou vy něco sdílet na Facebooku, je to stejné jako křik na celý svět.