Mohu vidět, kdo viděl můj profil na Facebooku?

'Klikněte sem a uvidíte, kdo si prohlížel váš profil na Facebooku' - Pokud jste aktivním uživatelem Facebooku, musíte tuto návnadu vidět na své časové ose Facebooku velmi často. Nebo to lze přičíst skutečnosti, že my, jako lidé, máme hluboce zvědavou povahu a rádi měříme naši popularita online. Ať už je důvod jakýkoli, zůstává otázka „Kdo si prohlížel můj profil na Facebooku“ nebo „Kdo navštívil mou stránku na Facebooku“ jedním z nejpopulárnějších v posledním desetiletí.




Vzhledem k množství času a energie, které mnozí z nás vložili do okouzlující stránky na Facebooku, je zcela přirozené, že se někdo zajímá o své návštěvníky profilu.



Pokud jste jedním z těchto zvědavých lidí, připravte se na nějaké zklamání. Ne, FB vám nedá vědět, kdo navštívil váš profil - ať už se jedná o přátele nebo cizince. Neexistuje ani způsob, jak zjistit, kdo navštívil váš profil na Facebooku.



Viz také: Jak používat stráž na Facebooku k ochraně vašich profilových fotografií



Původ mýtu

Zdá se, že tento mýtus vznikl ve dnech Orkutu. Pokud si vzpomínáte, Orkut měl slavného Návštěvníci profilu možnost, která vám umožní zjistit, kdo navštívil váš profil, a naopak.

Jak Facebook pomalu nahradil Orkut na platformě sociálních médií, to byla jedna z otázek, které se odmítly vytrácet. A i když se na to rozhodnete zapomenout, oznámení aplikací třetích stran zajistí, že zvědavost bude opět zapálena.

Vzhledem k množství času a dat, do kterých Facebook investoval sledování vašeho online pohybu, je přirozené, že mají tato data.

Jednoduše řečeno, mají data, ale ne, nesdílejí je s nikým

A je velmi nepravděpodobné, že by gigant sociálních médií outsourcingoval ID profilů nebo návštěvníky profilu, aby odpověděli na něco tak banálního jako „Kdo navštívil můj profil na Facebooku“.

Jednoduše řečeno, mají data, ale ne, nesdílejí je s nikým.





Alternativy aplikace

Vzhledem k řadě výsledků, které Google získá, když zadáte dotaz do vyhledávacího pole, nebo kvůli skutečnosti, že někdo každý měsíc sdílí příspěvek obsahující seznam návštěvníků, je mýtus zdaleka mrtvý.

Existuje celá řada aplikací na Facebooku, aplikací pro Android nebo rozšíření Google Chrome, která odvádí skvělou práci při fanoušky fámy návštěvníků časové osy Facebook. Mnoho aplikací se však vydává na obousměrnou ulici.

Ukážou vám výsledek pouze v případě, že s tím něco vymyslíte. Může to být cokoli z vašich osobních údajů, práva na přístup do seznamu přátel nebo zřetelně žádající o platbu, pokud chcete vidět, kdo si prohlíží váš profil. Nebo v mnohem horším stavu, mohou dokonce infikovat váš systém malwarem.

Vidět víc: Nové zneužití ukradne hesla a Clickjacks vaše zařízení Android

Jednou z běžných metod provádění kol je to, že umožňuje zobrazit návštěvníky ze zdrojového kódu (pravé kliknutí na ikonu prohlížeč> vyberte zdroj zobrazení stránky).

Pokud byste však měli důkladně prozkoumat, jedná se pouze o seznam chatů ze seznamu přátel a obsahuje málo od vašeho přítele (Do Ctrl + F a hledejte InitialChatFriendsList). Jinými slovy, FB vám nezobrazí ID profilu, kteří nejsou vašimi přáteli na Facebooku.

Stručně řečeno, funkčnost těchto aplikací může být v nejlepším případě vizualizována tak, že nedělá nic nebo krádež vašich dat v podobě aplikace pro návnadu na kliknutí.

Nezapomeňte na skutečnost, že jakmile dáte povolení aplikace, zůstane tam, dokud přístup nezrušíte ručně.

Takže, vidíte, v sázce je hodně, když chcete jen zjistit, kdo navštívil váš profil.





Jak zůstat v bezpečí

Pokud v případě, že jste nějaké takové aplikaci dříve udělili, přejděte na Nastavení> Aplikace a zrušit přístup. Nyní vyvstává další otázka - jak mám vědět, jestli mě někdo sleduje na Facebooku?

No, v průběhu let Facebook odešel další míle, aby přinesl spoustu bezpečnostní funkce do platformy. Pozoruhodní ovládají, kdo může objevit váš profil na Facebooku a kdo může vidět vaše základní informace na Facebooku nebo kdo si může prohlédnout váš obrázek profilu na Facebooku.

Přestože je ještě dlouhá cesta, tyto kroky zajistí, že vaše online aktivita nakonec se neukáže na celý svět.

Sečteno a podtrženo, Facebook vám neříká, kdo navštívil váš profil, ani neříká ostatním, když jste navštívili jejich profil. Až příště uvidíte reklamu na aplikaci, víte, co dělat.