Mapy se čtyřmi způsoby ohrožují vaše soukromí a bezpečnost

Minulý týden byla aplikace Snapchat aktualizováno s funkcí Snap Maps, která umožňuje uživatelům kontrolovat snímky sportovních událostí, oslav, zpráv a mnoho dalšího z celého světa a sdílet jejich polohu se svými přáteli v aplikaci.




Zastánci soukromí a média po celém světě však nejsou o tuto funkci nadšeni, především kvůli obavám o soukromí a zabezpečení, které obklopují použití - nebo spíše zneužití - funkce Snap Map.



Snapchat je jednou z nejoblíbenějších aplikací pro sdílení fotografií mezi teenagery a tato aktualizace vedla lidi k tomu, aby obhajovali potřebu učit děti i dospělé o důležitosti soukromí na internetu a důsledcích veřejného sdílení vaší polohy za všech okolností.



Přečtěte si také: Ukládá Snapchat vaše snímky déle, než si myslíte?

Než půjdeme dále, ujasněme si, že mapa Snap Map sdílí polohu pouze mezi společnými přáteli - to znamená, že oba lidé sledují jeden druhého - ale ukáže vaši polohu nejen při odesílání Snapů do našeho příběhu, ale pokaždé střílíte aplikaci.





Jak Snap Map ohrožuje soukromí?

  • Snap Mapujte trasy a aktualizujte svou aktuální polohu při každém otevření aplikace Snapchat. To je pochopitelné, pokud se účastníte koncertu nebo události a chcete se o této veřejné akci podělit o své povídky do našeho příběhu, ale nechtěli byste, aby všichni vaši přátelé věděli, kde jste kdykoli.
  • Přestože modul Snapchat uvádí, že data o poloze jsou po krátké době vymazána, neuvádějí, jak dlouho, ale bylo indikováno pravidelné odstranění. Pokud uživatel neotevře aplikaci déle než 8 hodin, jejich poloha z Snap Map zmizí.
  • Ostatní uživatelé mohou vidět, kdy a kde byla vaše poslední poloha aktualizována (např. Před hodinou, před 2 hodinami) - to je okamžik, kdy jste naposledy otevřeli aplikaci Snapchat - což vám téměř vždy poskytne hrubou představu o svém pobytu.
  • Protože existuje také možnost sdílet vaši polohu se všemi svými přáteli na Snapchatu - bez ohledu na to, zda je sledujete, či ne - děti, které Snapchat stále více používají, by měly být poučeny o důležitosti soukromí. Pokud neexistují, mohou teenageři nebo teenageři nakonec sdílet svou polohu s lidmi, kterými by neměli být.

Funkce Přichytit mapu, dokud není vypnuta, bude zasílat aktualizaci vaší polohy pouze všem svým přátelům nebo společným přátelům. Uživatelé mají možnost vybrat „Režim duchů“, který jim umožňuje zkontrolovat mapu bez aktualizace jejich polohy.

Dani Deahl z The Vergebyl schopen určit pobyt jednoho ze svých přátel přímo prostřednictvím Snap Maps, i když nikdy nebyl u tohoto přítele. Kromě toho dotyčná přítelkyně ani nevěděla, že vysílá své místo v aplikaci Snapchat.

Přečtěte si také: 4 způsoby, jak zabezpečit účet Snapchat.

Zjednodušeně řečeno, Snap Map může být vhodnou cestou pro stalkery a další protispolečenské elementy k hledání neobvyklé kořisti a křídel jejich nedovoleným motivům - to vše s pohybem prstu a nejnovější funkcí Snapchat aplikací .

Pokud chcete zrušit schopnost Snapchat sledovat vaši polohu, nejbezpečnější sázkou by bylo přejít do okna Snapchat s povolením aplikace přes nastavení zařízení a vypněte povolení polohy.