4 způsoby, jak zabezpečit účet Snapchat

Snapchat se rychle objevil jako jeden z upřednostňovaným cílem pro mladé, aby se podělili o své fotografie s přáteli, a to zejména díky své destruktivní funkci a nesčetným množstvím filtrů a dalších funkcí pro vylepšení obrazu.





Ale protože sociální média mohou být stále považována již v plenkách, protože svět si zvykne na virtuální život, který přesahuje hranice, je třeba přijmout řadu opatření, aby byla vaše data v bezpečí online.

Přestože se Snapchat může zdát jako neškodná aplikace, kde je vše, co zveřejníte, odstraněno během několika sekund, ne všechno je tak černé a bílé, jak by se mohlo zdát.

Přečtěte si také: Ukládá Snapchat vaše snímky déle, než si myslíte?



Sdílet pouze s přáteli

Nejlepší způsob, jak chránit své soukromí online, je sdílet vaše sociální aktualizace pouze s přáteli, protože byste s nimi sdíleli svůj společenský život i ve skutečném světě.

Snapchat ve výchozím nastavení nastavuje uživatelský účet pouze pro přátele, což znamená, že pouze uživatelé, kteří si vás přidali zpět, mohou posílat Snaps nebo vidět vaše.

Nastavení na Každý umožní všem, kteří používají Snapchat, aby měli přístup a nahlédli do vašeho snímku.

Teď byste nedovolili cizím lidem nahlédnout do vašeho domu, když oslavujete se svými přáteli, že? Tak proč bys to udělal na Snapchatu? Dejte si pozor na zvědavé oči.

To také znamená, že byste se měli vyhnout veřejnému sdílení svého uživatelského jména nebo kódu Snapcode na jiných profilech sociálních médií, které vlastníte, nebo jinak zveřejníte pozvánku pro cizince pro vaši stranu.





Zapněte 2FA

Zabezpečení vašeho účtu před neoprávněným přístupem je zásadní pro zabezpečení na internetu a jednou z lepších možností zabezpečení vašeho přihlášení je dvoufaktorové ověření.

Chcete-li ji povolit, budete muset přistupovat k nastavení v aplikaci Snapchat kliknutím na ikonu „Duch“ v horní části obrazovky a potom klepnutím na ikonu „ozubená“.

Přejděte dolů na místo, kde se zobrazuje „Ověření přihlášení“, a klepněte na něj. Na nové obrazovce přejděte dolů a klepněte na „Pokračovat“.

Můžete si vybrat, zda chcete svůj profil ověřit pomocí textové nebo ověřovací aplikace, a poté zdrojem do aplikace doručte kód.





Buďte opatrní, co posíláte

Zveřejňování absurdních aktualizací na Snapchatu se mezi uživateli stalo normou, ale měli byste si dávat pozor na to, co ve službě zveřejňujete.

Přestože jsou programy Snapchats naprogramovány tak, aby se samy zničily po určitém časovém rámci nebo poté, co si to všichni zamýšlení příjemci prohlédli, existují aplikace třetích stran, které ostatním uživatelům umožňují ukládat vaše snímky dříve, než jsou navždy dobré.

Ano, a existuje také možnost pořídit snímek obrazovky. Takže kdykoli zveřejňujete příspěvek na Snapchatu, mějte na paměti, že ať už se vám něco stane, zůstane navždy na internetu.





Zakázat rychlé přidání

Skrytí před rychlým přidáním je dalším užitečným způsobem, jak chránit vaše soukromí a současně chránit váš účet.

Deaktivace vašeho profilu ze služby Quick Add znamená, že přátelé přátel nebo lidí ze seznamu telefonních kontaktů vás nebudou moci najít a přidat do sekce „Quick Add“ na Snapchat.

Ne všichni přátelé vašich přátel jsou vaši přátelé nebo telefonní čísla na vašem zařízení jsou vašimi přáteli, takže je dobré si je přidat přímo a nechat přátele, aby vás přidali, místo aby se vydali na trasu „Rychlého přidání“.

Chcete-li Rychlé přidání deaktivovat, přejděte do nastavení v aplikaci Snapchat, přejděte dolů do podtitulku „Kdo může“ a najděte „Viz mě v rychlém přidání“. Zrušte zaškrtnutí políčka na další obrazovce.

Přečtěte si také: Proč jsem odstranil svůj Snapchat pro své zdraví ... a proč byste také měli.

Bonusový tip - také ten, který se opakuje přes internet - je udržovat silné heslo. Pokud nevěříte v sílu správce hesel (nebo jeho nedostatek), nezapomeňte podívejte se na tento příspěvek od Ajinkya, mohlo by to pomoci.